Selecteer een pagina
Afstudeerproject Juf Poes

Analoge multimedia maker & Kunsteducator.

Catharina Kemper is een maker uit Volendam. Na de studie mode & ondernemerschap kwam zij op de HKU terecht.

Hier ontdekte zij een liefde voor oude ambachten; met name grafiek en keramiek. Deze prachtige technieken blijven iedere keer verrassen waardoor elk werk zijn eigen unieke persoonlijkheid krijgt. Neem snel een kijkje in de shop.

Afstudeerproject Juf Poes

Dubbel zinnigheid en humor.

Het ervaren van gevoel staat centraal bij Juf Poes. Ze hoopt de onbezorgdheid op te wekken die je vroeger als kind ervoer wanneer je buiten speelde. In haar werk is deze kinderlijke nostalgie of melancholie dan ook voelbaar. Dit wordt versterkt door de korte proza die zij schrijft onder de hashtag nachtkronkels op instagram.

Kunst om niet alleen naar te kijken.

Kunst dient allang niet meer slechts als decoratie aan de muur, het kan namelijk ook heel praktisch zijn. De knuffel en keramieken kunst van Juf Poes leent zich hier dan ook fantastisch voor. Neem snel een kijkje in de shop voor de beschikbare items.

Kunstportfolio

Juf Poes werkt intuïtief waardoor het gehele proces voelt als een constante zoektocht waar alles elk moment veranderlijk is. Haar denk en maakproces is als een pinball machine: eerst in een rechte lijn omhoog om vervolgens alle kanten op te schieten tussen flitsende lampen en aanmoedigende geluiden tot het uiteindelijk weer eindigt in het gat en het spel weer opnieuw begint.

Afstudeerproject Juf Poes

They took my mouth and gave me grace and feathers’

– HKU afstudeerproject, 2020

 

In haar werk verwijst Juf Poes naar bronnen in de muziek en literatuur, het dagelijks leven, eerdere gemaakte werken en de kunstwereld. Door beelden (& bronnen) te combineren gaat ze op zoek naar een wereld waarin ze kan ontsnappen en confronteren. Zo probeert ze een taal te vinden die van haar is en tegelijkertijd communiceerbaar is naar iedereen.

Het eindonderzoek van Juf Poes aan de HKU is een onderdeel van het beeldende werk; beide vullen elkaar aan. Dit samenspel ontdekte zij tijdens het maken van de clitorisknuffel die zowel beeldend als educatief inzetbaar is. Met haar afstudeerwerk hoopt ze dit voort te kunnen zetten en te laten zien dat educator- en makerschap hand in hand gaan.

 

I got a target on my back in the shape of my sexuality’

– oktober 2019

 

De Clitorisknuffel is een project waarbij de clitoris op een vriendelijke wijze wordt geïntroduceerd aan iedereen die geen idee heeft hoe het hele orgaan eruit ziet. ‘I got a target on my back in the shape of my sexuality’ is een reactie op het gebrek aan kennis aangaande de biologie van het vrouwelijk lichaam in de vorm van knuffels die kinderlijk aandoen.

 

Afstudeerproject Juf Poes

Contact

Heeft u een vraag, opmerking of bent u op zoek naar kunst op maat? Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen.

15 + 8 =